انتقاد اعضاي كنگره آمريكا از هيلاري كلينتون بدليل كوتاهي براي درخواست حفاظت از ساكنان اشرف
واشنگتن تايمز(15مرداد88) گزارش كرد، گروه مشتركي از اعضاي كنگره شامل 21 دمكرات و 11 جمهوريخواه، هيلاري كلينتون وزير امور خارجه را بدليل كوتاهي براي درخواست حفاظت از ايرانيان ناراضي مورد انتقاد قرار دادند. همان مخالفان رژيم ايران كه با نقض آشكار تضمينهاي داده شده به آنها توسط مقامات آمريكايي، از سوي نيروهاي امنيتي عراق، مورد حمله قرار گرفتند.
اين 32 نماينده خاطرنشان كردند: ايالات متحده 3 تا 4 هزار ايراني در كمپ اشرف واقع در عراق را بعنوان ” افراد حفاظت شده” تحت كنوانسيون 4 ژنو پذيرفت و دولت عراق، آن استاتو را پس از آنكه نيروهاي آمريكايي كنترل سايت را به آنان واگذاركرد، تضمين كرد.
اعضاي كنگره در نامه خود گفتند: سخنگوي وزارت امور خارجه هفته گذشته قول داد كه مقامات ايالات متحده اوضاع را مانيتور مي كنند تا مطمئن شوند، با” ايرانيان برطبق تضمين هاي مكتوب عراق كه با ساكنان، رفتاري انساني خواهند داشت” ، رفتار شود.اما روشن است كه پاسخ وزير خارجه كافي نيست».
به نوشته واشينگتن تايمز: قانونگذارن گفتند: ” بسياري از افراد حفاظت شده، توسط نيروهاي امنيتي دولت عراق، مورد حمله قرار گرفته اند، در حالي كه ما حفاظت آنها را رها كرده ايم.
آنها از خانم كلينتون خواستند كه كريستوفر هيل، سفير آمريكا در عراق را موظف كند تا از مقامات عراق بخواهد ” به قوانين بين المللي و تضمين هايي كه عراق، در مورد ساكنان اشرف به آمريكا داده” عمل كند.
واشنگتن تاميز افزود: ايرانياني كه در كمپ اشرف هستند، اعضاي مجاهدين خلق ايران مي باشند، كه وقتي دولت كلينتون در سالهاي 1990، سعي مي كرد روابطش را با ايران بهبود بخشد، آن را بعنوان يك سازمان تروريستي نامگذاري كرد».
اين نامه را 8 تن از اعضاي كميته خارجي كنگره و رؤساي دوكميته كنگره امضا كردند.
سايت كنگره آمريكا(14مرداد88) متن قطعنامه ارجاع شده به كميته امور خارجي كنگره آمريكا در باره حمله مزدوران عراقي عليه مجاهدان شهر اشرف را منتشر كرد:
متن قطعانه به اين شرح است:
با تاسف به خشونت جاري توسط نيروهاي امنيتي عراق عليه ساكنان كمپ اشرف در عراق.
از آنجاكه در 28 ژوئيه 2009، نيروهاي عراق و پليس دست به يورش خشونتبار عليه ساكنان كمپ اشرف در عراق زدند، كه از سالها قبل اقامتگاه يك گروه اپوزيسيون ايراني بوده است.
از آنجاكه نيروهاي عراقي به شماري از ساكنان اشرف شكليك كرده و تعدادي را كشته و تعداد ديگري را زخمي كرده اند،
و از آنجاكه سفارت آمريكا در اطلاعيه 28 دسامبر 2008 در باره انتقال مسؤليت امنيتي كمپ اشرف اظهار مي دارد كه: “دولت عراق به آمريكا تضمينهاي كتبي به منظور رفتار انساني با ساكنان كمپ اشرف در مطابقت با قانون اساسي عراق، قوانين و التزامات بين المللي ارائه داده است.
كنگره نمايندگان:
(1) نسبت به خشونت مداوم توسط نيروهاي امنيتي عراق عليه ساكنين كمپ اشرف اعلام انزجار ميكند.
(2) از دولت عراق اجراي تعهداتي را درخواست مي كند كه به آمريكا جهت تضمين سلامت ساكنان كمپ اشرف و جلوگيري از بازگشت غير داوطلبانه آنها به ايران داده است
(3) از رئيس جمهور ايالات متحده درخواست مي كند كه تمامي اقدامات ضروري را براي حمايت از تعهدات آمريكا طبق معاهدات و قوانين بين المللي به منظور تضمين امنيت فيزيكي و حفاظت از ساكنان كمپ اشرف در برابر رفتار غير انساني و اخراج غيرداوطلبانه آنها توسط نيروهاي امنيتي عراق، به عمل آورد.
روزنامه واشنگتن تايمز در مقاله يي تحت عنوان مخالفان ايراني در يك سرزمين بي صاحب، به شدت به سياست استمالت آقاي اوباما انتقاد كرد و نوشت: وقايع اخير در كمپ اشرف به ما مي گويد چرا سياست پرزيدنت اوباما نسبت به ايران به سمت سلسلهيي از وقايع مصيبت بار مي رود. سرنوشت 3400 ايراني مخالف در كمپ اشرف نشان مي دهد كه سياست استمالت آقاي اوباما نسبت به ملاهاي افراطي در ايران داراي عواقبي فراتر از سكوت شرم آور آمريكا راجع به يك انتخابات رياست جمهوري قلابي است.
واشنگتن تايمز مي افزايد: ريشه اين مشكل خودداري وزارت خارجه از خارج كردن نام مجاهدين خلق از ليست سازمانهاي تروريستي اش مي باشد. تحليلگر ضدتروريسم وزارت خارجه آمريكا، سفير ديلي، توصيه كرده بود كه اين گروه در سال 2008 از ليست خارج شود ولي وزير خارجه كاندوليزا رايس اين تصميم را رد كرد. وزارت خارجه آقاي اوباما هم به اين سياست گمراه در فرمانبرداري از استراتژي استمالت ملاها به نام تعامل و ابتكار عمل جديد ديپلماتيك، ادامه داده است.
واشينگتن تايمز در مقاله خود افزود : در ابتداي سال 2009، ارتش آمريكا مسئوليت حفاظت كمپ اشرف را به عراق تحويل داد. با وجود اين واقعيت كه توافقنامه مكتوب 2003 با ساكنان اشرف مشخص كرده بود كه آمريكا تا فرجام نهايي بايد از آنها در عراق حفاظت كند. در 28 ژوئيه، نيروهاي امنيتي عراق به بهانه تاسيس يك ايستگاه پليس به كمپ اشرف يورش بردند. اين اقدام توسط ملاها در ايران ستوده شد. كساني كه خواهان اين هستند كه كمپ بسته شود و اين مخالفين براي دستگيري و زندان به ايران برگردانده شوند.
وزارت خارجه آمريكا هنوز اين يورش را محكوم نكره است ولي يك تيم پزشكي ارتش آمريكا را براي ديدار به كمپ براي كمك به بيش از 450تن از افرادي كه در يورش پليس مجروح شده اند ترتيب داده است. اين حركت يك دلداري ناچيز به خويشاوندان ايرانياني است كه توسط نيروهاي عراقي كه حركت پليس را به داخل كمپ همراهي كرده اند و در اين آشوب كشته شده اند مي باشد.
واشنگتن تايمز در بخش ديگري از مقاله خود مي نويسد: فيلمهاي ويدئويي حملات 28 ژوئيه نشان مي دهد كه پليس نه تنها از باتون و فشار آب، بلكه در اين تهاجم به ساكنان غير مسلح، از ميله هاي آهني نيز استفاده كرده است. خودروهاي هاموي نظامي اعتراض كنندگان مجروح را زير گرفتند. نيروهاي امنيتي عراق از ورود خبرنگاران به كمپ براي مصاحبه با ساكنان ممانعت به عمل آوردند.
ناظرين مستقل مي دانند كه اين اقدام در 28 ژوئيه بسختي مي تواند يك واقعه منفرد باشد، چرا كه بدنبال اطلاعيه هاي مكرر دولت عراق كه قصد دارد كمپ را منحل كند و ساكنان آن را بيرون كند صورت گرفته است. چنين اطلاعيه هايي مخالف توافقنامه امضا شده با آمريكا است كه سلامت اين پناهندگان را تضمين مي كند.
عراق همچنين بخشي از كنوانسيون بين المللي حقوق مدني وسياسي است كه بازگرداندن اجباري پناهندگان سياسي را كه با شكنجه يا مجازات ظالمانه روبرو مي شوند، منع مي كند. ولي اگر آمريكا به برچسب زدن تروريستي آنها ادامه دهد، آنها به كجا مي توانند بروند.
واشينگتن تايمز درادامه مقاله خود مي نويسد:
اشكال در كجاست؟ و چرا با3400 مخالف ايراني طرفدار دمكراسي در كمپ اشرف بصورت ناخوشايند رفتار ميشود و به نيروهاي كينه توز عراقي سپرده مي شوند.
بريتانيا و اتحاديه اروپا، در سال گذشته مجاهدين خلق را از ليست سازمان هاي تروريستي خود حذف كردند. اكنون زمان آن است كه آمريكا به جاي استفاده از ساكنين كمپ اشرف بعنوان گروگان در يك قمار ديپلماسي، خود را با اتحاديه اروپا تطبيق دهد.
اين تغيير يك احساس واضحي را از جنبه انساندوستانه ايجاد مي كند زيرا به ساكنين كمپ اشرف استاتوي جديدي در عراق خواهد داد و امكانات و گزينه هاي جديدي را براي حل و فصل نهايي مشكل آنها ايجاد مي كند. با اهميت مشابه، اين تغيير همچنين معني سياسي خواهد داشت. زيرا ضروري است ملاهاي ايران شاهد استحكام و واقعي گرايي در سياست آمريكا نسبت به مخالفين ايراني باشند.
آمريكا درحاليكه نسبت به تعهد به مخالفين در كمپ هاي پناهندگي تحت كنترل متحدينمان بي اعتنايي تلخي را نشان مي دهد، نمي تواند از روي اعتقاد، بدرفتاري با تظاهركنندگان در خيابانهاي تهران را تقبيح كند.
در ادامه مقاله واشينگتن تايمز آمده است:
هر اظهار نظري كه مي گويد ملاها، يعني كساني كه با دستكاري گستاخانه در انتخابات و شليك به تظاهركنندگان در قدرت باقي مانده اند، مي توانند به توافق آنها در مورد خودداري از ساختن تسليحات اتمي اعتماد كنند، به حد حماقت آميزي سادهلوحي است. در صورتيكه آقاي اوباما حقيقتا ميخواهد ملاها را پاي ميز چانه زدن در مورد موضوع تسليحات اتمي بكشاند، او نياز دارد تا رويكرد را تغيير دهد و شروع به دادن علامت قوي در لحن كلام در حمايت از تمام مخالفين ايراني بكند.
آمريكا بايد يك پيام قوي و محكم به ملاهاي افراط گرا در تهران بفرستد: آمريكا به حقوق مخالفيني كه فقط بدنبال دمكراسي و خاتمه سركوب در ايران هستند خيانت نمي كند. فقط وقتي كه ايران شروع به تشخيص و احترام به حقوق شهروندان خود كند، رهبران آن مي توانند مورد اعتماد براي مذاكره با حسن نيت در مورد نگراني بين المللي باشند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر